Våren är snart här!

Välkommen till min blogg. Här kommer jag visa upp vad jag jobbar med just nu för den som är intresserad. Jag kommer att visa mina bilder från skisstadiet fram till färdigställd illustration/konstverk.

Jag har köpt en bukett med fantastiska tulpaner som jag ska föreviga i ett blomsterporträtt. Väldigt lägligt har jag dessutom fått en beställning på en 70-års present.

Jag börjar så klart med att göra en skiss. Ett ordentligt underarbete är jätteviktigt för ett fint slutresultat.

Jag för över skissen till ett akvarellpapper med hjälp av mitt ljusbord. För den här bilden har jag valt Fabriano Artistico 300 g extra white med santina gräng. När jag gör botaniska illustrationer väljer jag ett extra slätt papper för att detaljerna ska komma fram ordentligt.

När motivet är överfört lägger jag ett första lager med akvarellfärg riktigt tunt och ska sparar ut de områden i bilden som jag vill ska vara fortsatt vita.

Nu börjar detaljarbetet. Jag har några riktigt fina penslar av mårdhår som jag använder för detta. Jag tar kronblad för kronbladblad och arbetar mig igenom hela bilden. Beträffande färger så använder jag mig av flera olika fabrikat, bland annat Sennelier och Winsor & Newton. Jag tycker att det är viktigt att både papper och färger håller hög kvalitet för ett så bra slutresultat som möjligt.

Nu börjar den kännas klar.

Jag har arbetat mig igenom bilden. Första lagren vått-i-vått för att sätta kulörer och färgdjup och sedan torrare färg för detaljarbetet.

Inramad och klar 🙂

Originalet gjordes som en beställning men signerade prints finns till försäljning i båda A4 och A3 format.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *